Curs de Cuina Natural i Energètica

Nova Formació en Cuina Natural i Energètica

alimentacio saludable

Dates de la pròxima formació

NOU GRUP 2018: 27 gen | 24 feb | 17 de mar | 21 abr | 19 mai | 16 juny | 7 jul | 15 set | INSCRIPCIONS

 

Horari

Curs de 48h dividit en 8 dissabtes, d’11 a 18h (inclou el dinar).

 

L’alimentació saludable i la nostra formació

Els diferents aliments interaccionen amb el nostre cos físic i les nostres emocions. En aquesta formació ens qüestionem alguns dels mites relacionats amb l’alimentació i ens obrim a conèixer quins són els aliments sustentadors de salut i benestar, i com preparar-los.

 

Aquesta formació pràctica i teòrica s’emmarca dins del coneixement energètic dels aliments, aposta per l’alimentació saludable, local i de l’estació, i també aporta nocions de dietoteràpia. Un camí envers l’alimentació natural i saludable és un camí d’autoconeixement i llibertat. També és un camí de sanació.

 

Existeix un fluxe en les sessions de la formació de cuina Natural i Energètica que va molt més enllà dels coneixements que anem adquirintLes classes estan pensades per facilitar experiències que obrin interrogants i trobin respostes individuals i íntimes mentre integrem els coneixements. Qüestionaments relacionats amb: Com sóc? Què vull a la vida? o Com ho faig per anar-hi?, van trobant respostes de la mà dels aliments i la seva alquímia.

 

En acabar la formació, els alumnes acostumen a disposar d’un ampli coneixement que han integrat sobre les opcions que els ofereix una alimentació saludable.  També són més lliures per orientar- se, ells i les seves famílies, envers el benestar.

 

El curs consta de 48 hores, la meitat de teoria i l’altra meitat de pràctica per cuinar menús equilibrats.

 

Els plats s’adequaran a l’estació de l’any que se celebri cada sessió.

 

Continguts per sessió

 

1ª sessió
  • El que mengem i el que assimilem. Uns budells sans, la base de l’equilibri. Com nodrir adequadament els budells. Sistema digestiu.
  • Hidrats de carboni, cereals integrals. Ferments.
  • Polaritat contractiu i expansiu. 
  • El sistema immunitari, malalties auto-immunes.
2ª sessió
  • Els ossos i el sistema nerviós. Com mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.
  • La llet i les fonts de calci. Llavors, algues i verdures biológiques.
  • Minerals. Sodi i potassi. Magnesi.
  • Sistemes de cocció.
  • Osteoporosi, artritis i artrosi.
3ª sessió
  • La qualitat de la sang i el bescanvi de nutrients. La circulació.
  • Les proteïnes animals i les proteïnes vegetals. El sucre i alternatives.
  • Polaritat acidesa i alcalinitat.
  • Malalties de la sang.
4ª sessió
  • El pes adequat. Constitució i condició. Aliments extrems.
  • Lípids i greixos. Vitamines i radicals lliures.
  • Equilibri en el plat gràcies als sabors, colors i textures.
  • Hamburgueses vegetals i patés.
  • Amaniments -1.
  • Fibromialgia.
5ª sessió
  • Com abordar un canvi progressiu amb amor. Aliments substitutius.
  • Postres sense sucre.
  • Amaniments -2.
  • Introducció a l’alquímia.
  • Cicles vitals i cicles estacionals. Necessitat i canvi.
  • Alimentació i emocions.
6ª sessió
  • Replantejar la cuina de casa. Com organitzar-nos?
  • Els entrepans i els tuppers.
  • Esmorzars equilibrats.
  • Aprofundiment en el menú compensat.
  • Processos cancerígens.
7ª sessió
  • Emocions, caràcter i alimentació.
  • Com sóc, què desitjo i què necessito.
  • Aprofundiment en l’alquímia.
  • Sistema endocrí.
8ª sessió
  • Aprofundiment en dietoteràpia.
  • Aliments medecina i preparacions remeieres.
  • Cassos pràctics.
  • Recull i tancament.

El curs inclou

  • Teoria i coneixements sobre els aliments, l’alimentació saludable i l’energia dels aliments. Com preparar un menú equilibrat? Cuina del sentit comú.
  • Una aproximació bàsica a la prevenció per la salut i el benestar dins d’una línia de dietoteràpia.
  • Receptes saboroses i senzilles per adaptar en el nostre àmbit particular o familiar.
  • Tècniques de cocció supervisades i combinacions equilibrades d’aliments i condiments.
  • Suggeriments per a l’organització a la cuina i en el nostre dia a dia.
  • Un acompanyament individual en grup per reconèixer les necessitats personals relacionades amb l’alimentació i aprofundiment en la saviesa del propi cos. Reconeixement de les emocions més rellevants en relació a l’alimentació.
  • Supervisió per una professional de l’alimentació saludable i terapeuta gestalt.
  • Productes locals, ecològics i vegans. 

 

Professora

Rosa Montells Professora de Cuina Natural i Energètica, dietoterapeuta, farmacèutica i terapeuta Gestalt.

 

Preu

440€ (inclou els dinars de les 8 sessions)

 

 

Testimonis

 

 

 

Últimes entrades al blog relacionades amb la Cuina Natural


 

  • La recepta que avui us vull compartir és una recepta senzilla de croquetes sense fregir, òptimes per a les calors d’estiu! Nutritives, digestives i saludables! Ingredients 2 tasses i mitja de cigrons cuits, julivert o coriandre picats ben fins, 2 pastanagues ratllades fines i escorregudes, 2 cullerades de......

  • En aparença, ens alimentem amb l’objectiu de que el nostre organisme disposi de determinades substàncies que el permetin seguir viu. Aquesta afirmació és certa i afecta el cos físic però també és veritat que mengem per compensar-nos energètica i emocionalment. En aquesta relació que establim......

  • De petita, m’agradaven els glaçons de grosella, els comprava per dues pessetes a la pastisseria del poble on passava els estius. Els xarrupava fins que em quedava el bocí de gel que s’anava fonent de mica en mica. Pels qui em demaneu alguna recepta de......

  • Nutrició és una paraula que m’agrada. Sovint, quan dubto, m’ajuda a orientar-me. Em pregunto si tal cosa, situació o proposta és nutritiva o no per a mi en aquest determinat moment i acostumo a rebre una resposta clara. He de dir, abans que penseu que......

  • Aquest tema de l’amor és com a mínim complicat o més aviat relliscós. Em refereixo a l’amor envers a un mateix, als límits, a la llibertat de triar i també de generar l’espai intern per permetre que les coses suceeixin. Em refereixo a disposar del......

Categoria
Alimentació Saludable