Formació en Cuina Natural i Energètica

Formació en Cuina Natural i Energètica

 

Un camí envers l’alimentació natural i saludable és un camí d’autoconeixement i llibertat. També és un camí de sanació.

 

Aquesta és una formació pràctica i teòrica que s’emmarca dins del coneixement energètic dels aliments, aposta per l’alimentació saludable, local i de l’estació, i també aporta nocions de dietoteràpia.

 

La formació completa consta de 48h en 8 sessions dividides en dos nivells (4 sessions cada un):

 

 

LES BASES DE LA CUINA NATURAL I ENERGÈTICA (Nivell I)

Els diferents aliments interaccionen amb el nostre cos físic i les nostres emocions. En aquest primer nivell de la Formació ens qüestionem alguns dels mites relacionats amb l’alimentació i ens obrim a conèixer quins són els aliments sustentadors de salut i benestar, com preparar-los i com combinar-los en un menú equilibrat.

 

Existeix un fluxe en les sessions de la Formació de Cuina Natural i Energètica que va molt més enllà dels coneixements que anem adquirintLes classes estan pensades per facilitar experiències que obrin interrogants i trobin respostes individuals i íntimes mentre integrem els coneixements. Qüestionaments relacionats amb: Com sóc? Què vull a la vida? o Com ho faig per anar-hi?, van trobant respostes de la mà dels aliments i la seva energia.

 

En acabar aquest nivell, els alumnes disposen d’una base sòlida i integrada on recolzar la seva tria d’una alimentació saludable i també han descobert les possibilitats que els ofereix l’aprofundiment en si mateixos en relació a l’alimentació i la seva alquímia.

 

Els plats s’adequaran a l’estació de l’any que se celebri cada sessió.

 

Continguts per sessió

 

1ª sessió
  • El que mengem i el que assimilem. Uns budells sans, la base de l’equilibri. Com nodrir adequadament els budells. Sistema digestiu.
  • Hidrats de carboni, cereals integrals. Ferments.
  • Polaritat contractiu i expansiu. 
  • El sistema immunitari, malalties auto-immunes.
2ª sessió
  • Els ossos i el sistema nerviós. Com mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.
  • La llet i les fonts de calci. Llavors, algues i verdures biològiques.
  • Minerals. Sodi i potassi. Magnesi.
  • Sistemes de cocció.
  • Osteoporosi, artritis i artrosi.
3ª sessió
  • La qualitat de la sang i el bescanvi de nutrients. La circulació.
  • Les proteïnes animals i les proteïnes vegetals. El sucre i alternatives.
  • Polaritat acidesa i alcalinitat.
  • Malalties de la sang.
4ª sessió
  • El pes adequat. Constitució i condició. Aliments extrems.
  • Lípids i greixos. Vitamines i radicals lliures.
  • Equilibri en el plat gràcies als sabors, colors i textures.
  • Hamburgueses vegetals i patés.
  • Amaniments 1.
  • Fibromialgia.

Pròximes formacions i preus

FORMAT INTENSIU-RESIDENCIAL

Dates: Tardor 2018

4 dies consecutius. D’11 a 18h o en format residencial*

Preus: 220€ d’11 a 18h (inclou dinar) | 400€ en format residencial* (inclou curs, allotjament i pensió completa).

(mínim 5 participants i màxim 12).

M’interessa i m’agradaria rebre notícies per a la pròxima edició

 

FORMAT 1 DISSABTE AL MES

Dates: Tardor 2018

1 dia al mes. D’11 a 18h.

Preus: 220€ d’11 a 18h (inclou dinar).

(mínim 5 participants i màxim 12).

M’interessa i m’agradaria rebre notícies per a la pròxima edició

 

 

ALQUIMIA (Nivell II)

 

Un cop assolides Les Bases de la Cuina Natural i Energètica (Nivell I), aquest segon nivell permet experimentar amb nosaltres mateixos en relació al que ens ofereix l’energia dels aliments i la seva alquímia. Aquest curs facilita la recuperació de la saviesa del cos.

 

Anomenem alquímia a l’experiència de combinar aliments, estils de cocció i condiments per donar resposta a necessitats físiques, energètiques i emocionals de qui som aquí i ara. Això suposa un munt de possibilitats d’autoconeixement i sanació.

 

De la mà de terapeutes gestalt també especialitzats en alimentació, anem comprenent el missatge de resistències, addicions i bloquejos per pacificar la diferència entre el que desitjo i el que necessito.

 

Aquest és un curs que es pot repetir en diferents moments vitals, per conèixer-se, actualitzar-se, aprofundir i adaptar-se als canvis que la vida ens porta…Només cal estar receptius a sentir, voler aprendre de nosaltres mateixos i dels aliments, i haver fet el primer nivell de Les Bases de la Cuina Natural i Energètica (Nivell I)

 

En acabar aquest nivell els alumnes acostumen a disposar d’un ampli coneixement que els fa més lliures per orientar-se, ells i les seves famílies envers el benestar.

 

Els plats s’adequaran a l’estació de l’any que se celebri el curs.

 

Continguts per sessió

 

5ª sessió
  • Com abordar un canvi progressiu amb amor. Aliments substitutius.
  • Postres sense sucre.
  • Amaniments 2.
  • Introducció a l’alquímia.
  • Cicles vitals i cicles estacionals. Necessitat i canvi.
  • Alimentació i emocions.

6ª sessió
  • Replantejar la cuina de casa. Com organitzar-nos?
  • Els entrepans i els tuppers.
  • Esmorzars equilibrats.
  • Aprofundiment en el menú compensat.
  • Processos cancerígens.

7ª sessió
  • Emocions, caràcter i alimentació.
  • Com sóc, què desitjo i què necessito.
  • Aprofundiment en l’alquímia.
  • Sistema endocrí.

8ª sessió
  • Aprofundiment en dietoteràpia.
  • Aliments medecina i preparacions remeieres.
  • Casos pràctics.
  • Recull i tancament.

Pròximes formacions i preus

FORMAT INTENSIU O RESIDENCIAL

Dates: Segona Pasqua, del 19 al 22 de maig

4 dies consecutius. D’11 a 18h o en format residencial*

Preus: 220€ d’11 a 18h (inclou dinar) | 400€ en format residencial* (inclou curs, allotjament i pensió completa). 370€si es formalitza la inscripció un mes abans de l’inici del curs (19 de març)

INSCRIPCIONS

 

 

 

El curs sencer inclou:

  • Teoria i coneixements sobre els aliments, l’alimentació saludable i l’energia dels aliments. Com preparar un menú equilibrat? Cuina del sentit comú.
  • Una aproximació bàsica a la prevenció per la salut i el benestar dins d’una línia de dietoteràpia.
  • Receptes saboroses i senzilles per adaptar en el nostre àmbit particular o familiar.
  • Tècniques de cocció supervisades i combinacions equilibrades d’aliments i condiments.
  • Suggeriments per a l’organització a la cuina i en el nostre dia a dia.
  • Un acompanyament individual en grup per reconèixer les necessitats personals relacionades amb l’alimentació i aprofundiment en la saviesa del propi cos.
  • Reconeixement de les emocions més rellevants en relació a l’alimentació.
  • Supervisió per una professional de l’alimentació saludable i terapeuta gestalt.
  • Productes locals, ecològics i vegans. 

 

Professora

Rosa Montells Professora de Cuina Natural i Energètica, dietoterapeuta, farmacèutica i terapeuta Gestalt.

 

 

Testimonis

 

 

 

Últimes entrades al blog relacionades amb la Cuina Natural


 

  • El sabor natural dels aliments Quan pensem en menjar saludable hem d’imaginar plats saborosos amb textures i verdures de tots colors i sobretot, amb un ventall interessant de gustos i combinacions per descobrir. Definitivament, llencem a la brossa la idea de “dieta” i, com si......

  • Al voltant de l’alimentació, com un eix vertebrador, hi ha un munt d’aspectes que interactuen entre ells i que teixeixen la nostra vida quotidiana. Em refereixo a coses com sentir-nos satisfets, l’economia familiar i també social, la nostra salut, els sopars amb amics, les modes......

  • La dolçor és necessària per les persones. En aquesta afirmació es troben d’acord la medicina xinesa, els terapeutes emocionals i els professionals de l’ajuda en general. La dolçor tranquil·litza, produeix plaer i nodreix energèticament la melsa i el pàncrees. El nostre cos busca la dolçor.......

  • La recepta que avui us vull compartir és una recepta senzilla de croquetes sense fregir, òptimes per a les calors d’estiu! Nutritives, digestives i saludables! Ingredients 2 tasses i mitja de cigrons cuits, julivert o coriandre picats ben fins, 2 pastanagues ratllades fines i escorregudes, 2 cullerades de......

  • En aparença, ens alimentem amb l’objectiu de que el nostre organisme disposi de determinades substàncies que el permetin seguir viu. Aquesta afirmació és certa i afecta el cos físic però també és veritat que mengem per compensar-nos energètica i emocionalment. En aquesta relació que establim......

Categoria
Alimentació Saludable