Formació en Cuina Natural i Energètica

alimentacio saludable

Dates de la pròxima formació

Grup 2017-2018: 28 oct | 25 nov | 27 gen 2018 | 24 feb | 17 de mar | 21 abr | 19 mai | 16 juny | Inscripcions!

 

Horari

Curs de 48h dividit en 8 dissabtes, d’11 a 18h (inclou el dinar).

 

L’alimentació saludable i la nostra formació

Els diferents aliments interaccionen amb el nostre cos físic i les nostres emocions. En aquesta formació ens qüestionem alguns dels mites relacionats amb l’alimentació i ens obrim a conèixer quins són els aliments sustentadors de salut i benestar, i com preparar-los.

 

Aquesta formació pràctica i teòrica s’emmarca dins del coneixement energètic dels aliments, aposta per l’alimentació saludable, local i de l’estació, i també aporta nocions de dietoteràpia. Un camí envers l’alimentació natural i saludable és un camí d’autoconeixement i llibertat. També és un camí de sanació.

 

Existeix un fluxe en les sessions de la formació de cuina Natural i Energètica que va molt més enllà dels coneixements que anem adquirintLes classes estan pensades per facilitar experiències que obrin interrogants i trobin respostes individuals i íntimes mentre integrem els coneixements. Qüestionaments relacionats amb: Com sóc? Què vull a la vida? o Com ho faig per anar-hi?, van trobant respostes de la mà dels aliments i la seva alquímia.

 

En acabar la formació, els alumnes acostumen a disposar d’un ampli coneixement que han integrat sobre les opcions que els ofereix una alimentació saludable.  També són més lliures per orientar- se, ells i les seves famílies, envers el benestar.

 

El curs consta de 48 hores, la meitat de teoria i l’altra meitat de pràctica per cuinar menús equilibrats.

 

Els plats s’adequaran a l’estació de l’any que se celebri cada sessió.

 

Continguts per sessió

 

1ª sessió
  • El que mengem i el que assimilem. Uns budells sans, la base de l’equilibri. Com nodrir adequadament els budells. Sistema digestiu.
  • Hidrats de carboni, cereals integrals. Ferments.
  • Polaritat contractiu i expansiu. 
  • El sistema immunitari, malalties auto-immunes.
2ª sessió
  • Els ossos i el sistema nerviós. Com mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.
  • La llet i les fonts de calci. Llavors, algues i verdures biológiques.
  • Minerals. Sodi i potassi. Magnesi.
  • Sistemes de cocció.
  • Osteoporosi, artritis i artrosi.
3ª sessió
  • La qualitat de la sang i el bescanvi de nutrients. La circulació.
  • Les proteïnes animals i les proteïnes vegetals. El sucre i alternatives.
  • Polaritat acidesa i alcalinitat.
  • Malalties de la sang.
4ª sessió
  • El pes adequat. Constitució i condició. Aliments extrems.
  • Lípids i greixos. Vitamines i radicals lliures.
  • Equilibri en el plat gràcies als sabors, colors i textures.
  • Hamburgueses vegetals i patés.
  • Amaniments -1.
  • Fibromialgia.
5ª sessió
  • Com abordar un canvi progressiu amb amor. Aliments substitutius.
  • Postres sense sucre.
  • Amaniments -2.
  • Introducció a l’alquímia.
  • Cicles vitals i cicles estacionals. Necessitat i canvi.
  • Alimentació i emocions.
6ª sessió
  • Replantejar la cuina de casa. Com organitzar-nos?
  • Els entrepans i els tuppers.
  • Esmorzars equilibrats.
  • Aprofundiment en el menú compensat.
  • Processos cancerígens.
7ª sessió
  • Emocions, caràcter i alimentació.
  • Com sóc, què desitjo i què necessito.
  • Aprofundiment en l’alquímia.
  • Sistema endocrí.
8ª sessió
  • Aprofundiment en dietoteràpia.
  • Aliments medecina i preparacions remeieres.
  • Cassos pràctics.
  • Recull i tancament.

El curs inclou

  • Teoria i coneixements sobre els aliments, l’alimentació saludable i l’energia dels aliments. Com preparar un menú equilibrat? Cuina del sentit comú.
  • Una aproximació bàsica a la prevenció per la salut i el benestar dins d’una línia de dietoteràpia.
  • Receptes saboroses i senzilles per adaptar en el nostre àmbit particular o familiar.
  • Tècniques de cocció supervisades i combinacions equilibrades d’aliments i condiments.
  • Suggeriments per a l’organització a la cuina i en el nostre dia a dia.
  • Un acompanyament individual en grup per reconèixer les necessitats personals relacionades amb l’alimentació i aprofundiment en la saviesa del propi cos. Reconeixement de les emocions més rellevants en relació a l’alimentació.
  • Supervisió per una professional de l’alimentació saludable i terapeuta gestalt.
  • Productes locals, ecològics i vegans. 

 

Professora

Rosa Montells Professora de Cuina Natural i Energètica, dietoterapeuta, farmacèutica i terapeuta Gestalt.

 

Preu

440€ (inclou els dinars de les 8 sessions)

 

Anar al Taller ABC (3h) | Anar al Blog de l’Alzina | Inscripcions

 

 

Testimonis

 

 

 

Category
Alimentació Saludable