Curs Intensiu-Residencial de Cuina Natural i Energètica

Les Bases de la Cuina Natural i Energètica

 

Les Bases de la Cuina Natural i Energètica ens proporciona un ampli coneixement i una experiència real sobre allò que és l’alimentació saludable més enllà de les modes.

 

Aquesta és una formació pràctica i teòrica en format residencial de quatre dies consecutius que permet dinàmiques grupals de preparació de menús i esmorzars.

 

 

El Curs

Aquest és un curs bàsic d’alimentació natural i saludable que s’articula al voltant de tres eixos que es reforcen entre sí. El primer és el coneixement de l’energia dels aliments i estils de cocció, el segon es fonamenta en recuperar la saviesa del cos i el sentit comú i el tercer en nocions bàsiques de Dietoterapia i de les propietats dels aliments locals i de l’estació.

 

A través de les pràctiques de cuina aprenem a el·laborar menús equilibrats amb textures i sabors que ens aporten satisfacció i equilibri. Durant aquest aprenentatge, integrem la manera de combinar els diferents aliments per afavorir el benestar físic i emocional.

 

Tenim en compte que les persones tenim necessitats particulars i oferim un acompanyament respectuós per avançar en el canvi que volem realitzar. El format en grup reduït facilita l’acompanyament d’uns possibles primers passos.

 

En finalitzar aquest nivell, els alumnes disposen d’una base sòlida on recolzar l’elecció d’una alimentació saludable segons les seves necessitats vitals.

 

Els menús s’adequaran a l’estació de l’any en la que se celebri el curs. Usem verdures locals i de l’estació i productes ecològics.

 

El curs capacita per a ingressar a la quinta sessió de la Formació en Cuina Natural i Energètica i beneficiar-se de les oportunitats que ens brinda la pràctica de coneixements avançats com l’alquímia en l’alimentació.

 

Continguts per sessió

 

1ª sessió
  • El nostre cos. Necessitats de l’organisme i com satisfer-les.
  • L’energia dels aliments. Rodes energètiques.
  • El que mengem i el que assimilem. Com nodrir uns budells sans, la base de
    l’equilibri.
  • Sistema digestiu i fases de la digestió.
  • Sistema immunitari i malalties autoimmunes
2ª sessió
  • Què és una alimentació saludable? Modes i Sentit comú.
  • Recomanacions de la OMS.
  • L’equilibri al plat.
  • Energia i sistemes de cocció. Com tallar les verdures?
  • La llet i les fonts de calci: llavors, algues i verdures biològiques.
  • Minerals: sodi, potasi i magnesi.
  • Com mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.
3ª sessió
  • Dieta o canvi d’estil de vida?
  • Organització a la cuina. Pensar-saber-tenir: Cap on vull anar?
  • Combinacions a evitar.
  • Proteïnes animals i proteïnes vegetals.
  • Sucre i alternatives.
  • Equilibri al plat gràcies als colors, els sabors i les textures.
  • Energia dels amaniments.
4ª sessió
  • Qui sóc, què desitjo, què necessito? Enfocant les dificultats.
  • Com abordar un canvi progressiu amb amor.
  • El pes adequat. Constitució i condició. Aliments extrems.
  • Lípids i greixos, vitamines i radicals lliures.
  • Polaritat acidesa-alcalinitat.
  • Malalties de la Sang.

El Curs inclou:

  • Teoria i coneixements sobre els aliments, l’alimentació saludable i l’energia dels aliments. Com preparar un menú equilibrat? Cuina del sentit comú.
  • Una aproximació bàsica a la prevenció per la salut i el benestar dins d’una línia de dietoteràpia.
  • Receptes saboroses i senzilles per adaptar en el nostre àmbit particular o familiar.
  • Tècniques de cocció supervisades i combinacions equilibrades d’aliments i condiments.
  • Suggeriments per a l’organització a la cuina i en el nostre dia a dia.
  • Un acompanyament individual en grup per reconèixer les necessitats personals relacionades amb l’alimentació i aprofundiment en la saviesa del propi cos.
  • Supervisió per una professional de l’alimentació saludable i terapeuta gestalt.
  • Productes locals, ecològics i vegans. 

 

Professora

Rosa Montells Professora de Cuina Natural i Energètica, dietoterapeuta, farmacèutica i terapeuta Gestalt. Amb la Col·laboració de Joan Monguió, terapèuta Gestalt.

 

Dates del curs 2018-2019

Pont de la Puríssima: del 6 al 9 de desembre del 2018

Preu: 440€ (inclou curs, allotjament* i pensió completa).

*l’allotjament és a l’Hostal Can Missé, en habitació doble compartida. Si no es vol compartir habitació el preu de l’allotjament incrementarà un xic.

Només 15 places!

 

 

 

 

 

Testimonis

 

 

També et pot interessar

 

  • Us animem a elaborar els vostres postres i berenars saludables. Us caldrà una bona dosi de voler-ho passar bé, si pot ser en companyia, mentre descobriu nous sabors i textures.......

  • El sabor natural dels aliments Quan pensem en menjar saludable hem d’imaginar plats saborosos amb textures i verdures de tots colors i sobretot, amb un ventall interessant de gustos i......

  • Al voltant de l’alimentació, com un eix vertebrador, hi ha un munt d’aspectes que interactuen entre ells i que teixeixen la nostra vida quotidiana. Em refereixo a coses com sentir-nos......

  • La dolçor és necessària per les persones. En aquesta afirmació es troben d’acord la medicina xinesa, els terapeutes emocionals i els professionals de l’ajuda en general. La dolçor tranquil·litza, produeix......

  • La recepta que avui us vull compartir és una recepta senzilla de croquetes sense fregir, òptimes per a les calors d’estiu! Nutritives, digestives i saludables! Ingredients 2 tasses i mitja......

Categoria
Alimentació Saludable