Programa de MINDFULNESS – MBSR

Programa de MINDFULNESS - MBSR

Programa de Mindfulness – MBSR

 

Programa d’entrenament de l’atenció en 8 setmanes MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) orientat a millorar l’atenció, reduir el malestar o l’estrès i a moure’s millor en situacions complexes i en moments difícils.

 

Horaris i dates del programa

 

Sessions orientatives obertes i gratuïtes:

Sessió obligatòria pels participants del programa

dimecres 21 de març

de 19 a 20.30h

dissabte 24 de març

d’11 a 12.30h

Curs: 

en divendres

6, 13, 20 i 27 d’abril

4, 11, 18 i 25 de maig

de 18 a 20.30h

Pràctica intensiva: 

dissabte

12 de maig

de 10 a 18h

 

DATA LÍMIT INSCRIPCIÓ: 30 DE MARÇ

 

El Programa

El Programa MBSR, creat per Jon Kabat-Zinn a la Universitat de Massachusetts el 1979, és un dels entrenaments de Mindfulness més reconeguts i la seva eficacia ha estat contrastada per nombrosos estudis científics. Les evidències demostren els seus efectes en generar resiliència (reduir l’estrès) i en millorar la salut, a més de millorar la capacitat d’atenció i promoure millors relacions interpersonals.

 

És un programa experimental i interactiu que inclou exercicis pràctics d’atenció i relaxació. Meditació i Moviments conscients (tipus Hatha Ioga o estiraments suaus) així com explicacions i diàlegs sobre els processos de la ment i el cos.

 

Les sessions es realitzen en grup i alternen moments de silenci amb d’altres d’exploració col·lectiva sobre les millors estratègies per afrontar les situacions complexes i difícils, sempre buscant aplicacions pràctiques en l’àmbit personal i professional.

 

En les sessions s’abordaran els temes següents:

 

  • Què és Mindfulness o Plena presència.
  • La precepció de la realitat.
  • El poder de les emocions.
  • La reacció a l’estrès i la tensió emocional.
  • La resiliencia, per a respondre a l’estrès.
  • Comunicant amb Mindfulness.
  • Cuidar-se i la gestió del temps.
  • Integrant Mindfulness a la vida quotidiana.

 

Facilitador

Carles Ruiz-Feltrer Instructor Associat de Instituto esMindfulness, Fundador de OME Espais, Life i Executive Coach enfocat al desenvolupament d’habilitats interpersonals i directives a través de la pràctica de Mindfulness. Autor del llibre “Mindfulness Práctico. Reduce el estrés y vive en conciencia plena” (Ed. Oberon).

 

Preu

El preu del programa complet de 30h (9 sessions + sessió orientativa) és de 400€. Inclou 3 CD’s amb exercicis guiats i el llibre “Con Rumbo Propio” d’Andrés Martín Asuero.

 

Lloc

Totes les sessions es duran a terme a l’Alzina de Collbató, carrer Pau Bertran 4, 08293 Collbató.

 

Aquest programa segueix els estàndards de qualitat fixats per la Asociación Profesional de Instructores MBSR-Mindfulness.

 

 

 

Categoria
General