Formació en Cuina Natural i Energètica

Curs 2019-2020. 9ª edició.

 

Un camí envers l’alimentació natural i saludable és un camí d’autoconeixement i llibertat. També és un camí de sanació.

 

 

Aquest curs de Cuina Natural i Energètica és una formació pràctica i teòrica i s’emmarca dins del coneixement energètic dels aliments, aposta per l’alimentació saludable, local i de l’estació, i també aporta nocions de dietoteràpia.

 

Dates i horaris

8 sessions en dissabte d’11 a 18h (inclou dinar). Si t’interessa en diumenge, comentan’s-ho!

26 octubre, 23 novembre, 25 gener, 22 febrer, 21 març, 25 abril, 23 maig i 20 juny.

 

 

La nostra Formació en Cuina Natural i Energètica

Els diferents aliments interaccionen amb el nostre cos físic i les nostres emocions. Durant aquesta formació ens qüestionarem alguns dels mites relacionats amb l’alimentació i ens obrirem a conèixer quins són els aliments sustentadors de salut i benestar, com preparar-los i com combinar-los en un menú equilibrat.

 

Existeix un fluxe en les sessions de la Formació de Cuina Natural i Energètica que va molt més enllà dels coneixements que anem adquirintLes classes estan pensades per facilitar experiències que obrin interrogants i trobin respostes individuals i íntimes mentre integrem els coneixements. Qüestionaments relacionats amb: Com sóc? Què vull a la vida? o Com ho faig per anar-hi?, van trobant respostes de la mà dels aliments i la seva energia.

 

En finalitzar el Curs de Cuina Natural i Energètica, els alumnes disposen d’una base sòlida i integrada on recolzar la teva tria d’una alimentació saludable. També han descoberto les possibilitats que ofereix l’aprofundiment en un mateix en relació a l’alimentació i la seva alquímia.

 

 

Continguts per sessió

1ª sessió
  • El nostre cos. Necessitats de l’organisme i com satisfer-les.
  • L’energia dels aliments. Rodes energètiques.
  • El que mengem i el que assimilem. Com nodrir uns budells sans, la base de
    l’equilibri.
  • Sistema digestiu i fases de la digestió.
  • Sistema immunitari i malalties autoinmunes
2ª sessió
  • Què és una alimentació saludable? Modes i Sentit comú.
  • Recomanacions de la OMS.
  • L’equilibri en el plat.
  • Energia i sistemes de cocció. Com tallar les verdures?
  • La llet i les fonts de calci: llavors, algues i verdures biològiques.
  • Minerals: sodi, potasi i magnesi.
  • Com mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.
3ª sessió
  • Dieta o canvi d’estil de vida?
  • Organització a la cuina. Pensar-saber-tenir: Cap on vull anar?
  • Combinacions a evitar.
  • Proteïnes animals i proteïnes vegetals.
  • Sucre i alternatives.
  • Polaritat acidesa-alcalinitat.
  • Malalties de la sang. Ferro i colesterol.
4ª sessió
  • Com sóc? Quina és la meva realitat? Quines són les dificultats?
  • Com abordar un canvi progressiu amb amor.
  • El pes adequat. Constitució i condició. Aliments extrems.
  • Lípids i greixos, vitamines i radicals lliures.
  • Equilibri en el plat gràcies als colors, els sabors i les textures.
  • Energia dels amaniments.
  • Fibromiàlgia.

5ª sessió
  • Afeccions alimentàries i aliments substitutius.
  • Postres i berenars sense sucre.
  • El menú i la polaritat al plat.
  • Amaniments-2.
  • Introducció a l’alquímia.
  • Cicles vitals i cicles estacionals. Necessitat i canvi.
  • Alimentació i emocions.

6ª sessió
  • Replantejar la cuina de casa. Com organitzar-nos?
  • Tuppers i entrepans.
  • Esmorzars equilibrats.
  • Aprofundiment en el menú equilibrat.
  • Processos cancerígens.
  • Cuina per un de sol.
  • Alimentació i consciència plena.

7ª sessió
  • Caràcter i alimentació. L’alimentació en el sistema familiar.
  • Com sóc, què desitjo, què necessito?
  • Des d’on avançar?
  • Aprofundiment en l’alquímia.
  • Energia dels condiments.

8ª sessió
  • Aliments medecina i preparacions remeieres.
  • Casos pràctics d’alquimia i menús.
  • Integració, com vull seguir? Què diu el cap, què diu el cos?
  • Recull i tancament.

 

Aquesta formació inclou i aporta

  • Teoria i coneixements sobre els aliments, l’alimentació saludable i l’energia dels aliments. Com preparar un menú equilibrat? Cuina del sentit comú.
  • Una aproximació bàsica a la prevenció per la salut i el benestar dins d’una línia de dietoteràpia.
  • Receptes saboroses i senzilles per adaptar en el nostre àmbit particular o familiar.
  • Tècniques de cocció supervisades i combinacions equilibrades d’aliments i condiments.
  • Suggeriments per a l’organització a la cuina i en el nostre dia a dia.
  • Un acompanyament individual en grup per reconèixer les necessitats personals relacionades amb l’alimentació i aprofundiment en la saviesa del propi cos.
  • Reconeixement de les emocions més rellevants en relació a l’alimentació.
  • Supervisió per una professional de l’alimentació saludable i terapeuta gestalt.
  • Productes locals, ecològics i vegans. 

 

Preu

480€/persona (50% Reserva de plaça / 50% mes de novembre)

Només 15 places!

 


rosa montells Teràpia Gestalt Collbató

Professora

Rosa Montells

Professora de Cuina Natural i Energètica i dietoterapeuta.

Llicenciada en Farmàcia.

Terapeuta Gestalt amb més de deu anys d’experiència.

Instructora de Moviment Conscient Rio Abierto.


 

 

Testimonis