Dansa Moviment Teràpia

 

La Dansa Moviment Teràpia (DMT) és la disciplina psicoterapèutica que utilitza la dansa i el moviment creatiu per tal d’afavorir la integració emocional, cognitiva, física i social de la persona.

 


Tobades mensuals de

DANSA MOVIMENT TERÀPIA

Dijous 12 desembre, 16 de gener, 13 de febrer i 12 de març | de 19.45 a 21h


La DMT defensa la idea de que cos i ment són inseparables, de manera que el moviment i l’emoció queden vinculats l’un amb l’altre. Aquesta connexió permet que el moviment pugui reflectir estats emocionals interns i al mateix temps que el moviment corporal sigui capaç de generar canvis psicològics, promovent la salut i el creixement personal.

Des d’aquesta premissa les Trobades Mensuals de Dansa Moviment Teràpia volen oferir oportunitats de trobada amb un mateix i el grup, on sentir, explorar, elaborar i compartir aspectes d’un mateix i de les relacions, a través del cos i el seu propi llenguatge, el moviment.

Les sessions tindran lloc durant els mesos de novembre de 2019 a juny de 2020, iniciant les trobades amb una sessió introductòria i continuant amb encontres mensuals on s’abordaran temàtiques concretes des de la mirada pròpia de la Dansa Moviment Teràpia.

Destinataris

Pot participar qualsevol persona sense ser necessària cap condició física concreta ni experiència prèvia en dansa o altres disciplines corporals o expressives. Cal portar roba còmoda.

Dates i temàtica

12 de desembre | 19.45 a 21h:  Sessió introductòria a la Dansa moviment teràpia
16 de gener | 19.45 a 21h: Evitar o Habitar el cos: Dansa moviment teràpia en la relació amb un mateix
13 de febrer | 19.45 a 21h: Dansa moviment teràpia en l’abordatge del dolor i l’ansietat
12 de març | 19.45 a 21h: Dansa Moviment teràpia com a eina de relació

Preu

13€ la sessió o 40€ el pack de 4 sessions.

 

 

Eines

La creació d’un espai segur, a través de la relació terapèutica, és essencial per tal que la persona es pugui embarcar en el procés d’exploració i redescoberta d’un mateix al que convida la Dansa Moviment Teràpia.

 

Apostant pel potencial terapèutic del procés creatiu, en el nostre cas a través del moviment, la creativitat es converteix en una eina poderosa que permet no només explorar el cos i el moviment present sinó també aspectes més profunds de la subjectivitat.

 

Les propostes guarden un sentit de progressió per garantir el respecte a la intimitat, l’espai i els temps de cadascú, iniciant un treball més individual i menys expressiu en les primeres sessions i explorant a mida que avança el cicle aspectes com la proximitat, el contacte o l’expressivitat més manifesta. En elles sovint utilitzem materials que estimulen l’exploració en moviment (teles, cordes…) i eines d’altres Teràpies Artístiques i Creatives com l’expressió plàstica o la poesia.

 

Estructura de les sessions

Les sessions mantenen una estructura fluida amb els següents elements:

 

  • Trobada inicial: temps inicial dedicat a l’acollida, a l’intercanvi verbal de com arribem, de què és el que portem a la sessió.
  • Escalfament: propostes per retrobar-se amb el propi cos i el moviment sentit, amb l’objectiu d’ampliar la consciència corporal i mobilitzar la capacitat expressiva per facilitar el treball més profund que tindrà lloc al nucli de la sessió.
  • Nucli: temps privilegiat d’exploració i re-descoberta d’un mateix i les relacions grupals, on experimentar, sentir i pensar de manera genuïna, utilitzant els aspectes expressius i creatius del moviment i la dansa.
  • Tancament: abans d’acabar la sessió es facilita un espai pel tancament verbal, on compartir el que “s’ha mogut” amb l’encontre amb un mateix i el grup.

 


Eva Garrido Dansaterapia

Qui conduirà les sessions

Eva Garrido

Dansa Moviment Terapeuta per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Infermera Especialista en Salut Mental i Psiquiatria.


 

Category
Ioga i Moviment