ressenya Cuina! o Barbàrie

Cuina! o Barbàrie

Imatge extreta de marianicloau.com

Em declaro embadalida i sacsejada amb aquest llibre de la Maria Nicolau: Cuina! o Barbàrie.

Després d’un llarg seguit d’anys en què he impartit classes de cuina energètica, entestada en fer arribar a la gent la importància de tots els estrats vinculats al fet de cuinar: emocionals, de salut, de sostenibilitat, socials, afectius, econòmics, energètics i espirituals; ara m’arriba a les mans aquest llibre que no es vegà però que aixopluga un munt de valors que avui em semblen imprescindibles. Després d’una pandèmia, a cavall d’una crisi mundial que és econòmica, climàtica, social i espiritual. Si us plau, Cuinem!!!!

O potser més ben dit; amb les pròpies paraules de la Maria:

“La cuina és l’arma més poderosa, útil i revolucionaria que tenim tots i cadascun de nosaltres a l’abast per fer realitat ara i aquí el mon que volem. Cuinar, lluny de ser un acte més de consum autoconclusiu o un esport de cap de setmana, és el que converteix la nostra vida a la natura en porosa i permeable; és el que ens incorpora a aquest sistema de sistemes vius i bategants que és el món on vivim, com un membre útil més, com un òrgan vital, un tentacle, un tendrum, un pàncrees o un intestí, que transforma el que la natura li ofereix i hi retorna el que li sobra.

Aquest procés de transformació ens canvia a nosaltres i al nostre entorn, i genera cultura i plaer a palades.”

rosa montells Teràpia Gestalt Collbató

Autora

Rosa Montells

Terapeuta Gestalt amb quinze anys d’experiència, membre de la Asociación Española de Terapia Gestalt (AETG). Instructora de Moviment Conscient Rio Abierto. Professora de Cuina Natural i Energètica. Llicenciada en Farmàcia.