
12 maig Cuina! o Barbàrie
Imatge extreta de marianicloau.com
Em declaro embadalida i sacsejada amb aquest llibre de la Maria Nicolau: Cuina! o Barbàrie.
Després d’un llarg seguit d’anys en què he impartit classes de cuina energètica, entestada en fer arribar a la gent la importància de tots els estrats vinculats al fet de cuinar: emocionals, de salut, de sostenibilitat, socials, afectius, econòmics, energètics i espirituals; ara m’arriba a les mans aquest llibre que no es vegà però que aixopluga un munt de valors que avui em semblen imprescindibles. Després d’una pandèmia, a cavall d’una crisi mundial que és econòmica, climàtica, social i espiritual. Si us plau, Cuinem!!!!
O potser més ben dit; amb les pròpies paraules de la Maria:
“La cuina és l’arma més poderosa, útil i revolucionaria que tenim tots i cadascun de nosaltres a l’abast per fer realitat ara i aquí el mon que volem. Cuinar, lluny de ser un acte més de consum autoconclusiu o un esport de cap de setmana, és el que converteix la nostra vida a la natura en porosa i permeable; és el que ens incorpora a aquest sistema de sistemes vius i bategants que és el món on vivim, com un membre útil més, com un òrgan vital, un tentacle, un tendrum, un pàncrees o un intestí, que transforma el que la natura li ofereix i hi retorna el que li sobra.
Aquest procés de transformació ens canvia a nosaltres i al nostre entorn, i genera cultura i plaer a palades.”

Autora
Rosa Montells
Terapeuta Gestalt amb quinze anys d’experiència, membre de la Asociación Española de Terapia Gestalt (AETG). Instructora de Moviment Conscient Rio Abierto. Professora de Cuina Natural i Energètica. Llicenciada en Farmàcia.