Dona empoderament

De les dones, plaer i perfecció

De les dones, plaer i perfecció

Recomano la lectura del llibre “Nacidas para el placer” de la Mireia Darder, qui va ser tutora del meu grup en la formació com a terapeuta. Codirectora de l’Institut Gestalt i un referent en l’àmbit de la dona.

Vivim temps convulsos, el poder de la repressió es mostra sense màscara i es fa molt evident l’interès en que romanguem sotmesos, hipnotitzats per miratges de consum i xarxes socials. En aquest context rescato avui com a eina de dominació, la negació del poder de la dona i del seu plaer, i poso en relleu la força, la intel·ligència i la determinació de les dones de les noves generacions.

Rere el paper social que ens hem cregut, moltes dones hem oblidat el joc i el plaer com una part importat d’abraçar la vida perquè érem massa pendents de les obligacions i de les necessitats dels qui ens envolten. Ens cal avançar més enllà de les pors que se’ns desperten quan anem rere el que volem. 

Ànims! Perquè ja hi ha tota una generació de dones que ha estat treballant en aquesta direcció i ara ja existeixen referents. Ras i curt, ja no ens cal l’exigència d’haver de ser d’una manera determinada per ser acceptades. Només falta que ens ho creiem.

En aquest camí de reaprendre qui som, destaco un paràgraf del llibre on es cita la junguiana June Singer:

Una persona sàvia va dir una vegada que l’objectiu del principi masculí era la perfecció i que l’objectiu del principi femení era la realització (…).

Si ets perfecta, no pots estar realitzada (…), perquè has d’ometre totes les imperfeccions de la teva naturalesa.

Si estàs realitzada (…), no pots ser perfecta, perquè estar completa significa contenir tant el bé com el mal, l’encert i l’error, l’esperança i la desesperança.

Així que, potser és millor acontentar-se amb una mica menys que la perfecció i una mica menys que la realització. Potser haguem d’estar més disposades a acceptar la vida com ens ve.

El llibre recorda que un bon mitjà és treballar la connexió amb el cos i, més enllà dels tabús, reaprendre el seu llenguatge per millorar la satisfacció amb la vida. 

Com seria si ens orientéssim envers el que dóna plaer?

Cadascuna des de qui és, des d’allà on siguem. Som-hi!!

*


* Imatge de portada del llibre “Nacidas para el Placer“, de Mireia Darder. Col·lecció Delicatessen de l’editorial Rigden Institut Gestalt.