Moviment i treball sobre sí

moviment treball sobre sí

Moviment i treball sobre sí

Moviment i treball sobre sí

El cos té una saviesa innata, s’autoregula permanentment i tendeix a l’equilibri una vegada i una altra. Ens envia senyals contínues i canviants a mode de guiatge: què em convé, què em fa mal, què necessito…I això ho fa en tots els àmbits: el relacional, el dels afectes, l’espiritual i el de les nostres creences.

Existeix una connexió entre el cos i les emocions, els pensaments, el caràcter, l’energia, la respiració…I tot això té molt a veure amb com vivim la vida.

El procés d’aprendre a interpretar els senyals del cos és un procés que vol temps d’escolta. Qualsevol activitat que ens ajudi a obrir un espai per contactar-hi és una descoberta. Moure’ns amb música de manera conscient ens permet expressar-nos més enllà de la paraula en un ambient de gaudi i creativitat.

Les sessions de Moviment i Treball sobre Sí ens ensenyen a escoltar el cos i incloure’l en les nostres decisions. I d’aquesta manera, ampliar les nostres opcions vitals.

Ens adonarem que viure en contacte amb el cos és descobrir la possibilitat de viure a ritmes més lents, sobretot si els comparem amb els que generem des de l’intel·lecte.

Quan estem en el nostre cos, habitant-lo, també es desenvolupa un contacte més profund amb els altres i amb el món. Això s’extén als aliments, la música, la natura…Tot el que implica l’àmbit sensorial o emocional. Estem completament implicats en l’experiència present que transcorre aquí i ara.

Una sessió de Treball sobre Sí

L’instructor selecciona determinades músiques i proposa moviments per despertar el cos. Els participants imiten els moviments adaptant-los al seu ritme i necessitats. D’aquesta manera, es facilita ampliar els registres de moviment i expressió als quals estem acostumats de manera automàtica o inconscient.

També s’ofereixen espais d’expressió lliure mitjançant musiques inspiradores que faciliten un passeig per un ampli ventall de registres emocionals. A més suggerim estiraments, petits massatges, jocs de contacte…

En el transcurs de les sessions, és freqüent adonar-se de resistències i automatismes propis que, pel fet de ser sentides, suposen una possibilitat de canvi i sanació.

Moviment Conscient a Collbató

TALLERS DE MOVIMENT TREBALL SOBRE SÍ

A partir del 28 de gener, els dimarts de 19.30 a 21h!

Cicle de tallers trimestral de 8 sessions. A Collbató (Montserrat).

MÉS INFORMACIÓ

Tags: