Moviment Rio Abierto, Centres d’energia i Treball sobre Sí

Moviment i Centres d'Energia alliberar-se

Moviment Rio Abierto, Centres d’energia i Treball sobre Sí

El creixement personal té moltes portes.

Hi ha línies més intel·lectuals i cognitives, d’altres més emocionals, que treballen amb l’expressió d’emocions i sentiments; i abordatges que enfoquen més el cos. Tots som com un tamboret amb aquestes tres potes, com a mínim, i ens cal treballar per a que estiguin amb un mínim d’equilibri totes tres.

Amb freqüència, a cada persona li és més fàcil entrar per una d’aquestes vies que per una altra, segons el seu caràcter.

Rio Abierto es troba entre els abordatges que treballen a partir del cos i el moviment.

Pretén, emprant diverses tècniques, recuperar la saviesa del cos. Va sortir del treball d’una terapeuta argentina, Susana Milderman (1915-1994) que, a partir del ioga, va anar incloent altres tècniques, com massatge o moviment amb música, provocant més interacció grupal entre tots els participants. D’aquí, María Adela Palcos i Graciela Figueroa van acabar creant Rio Abierto.

Una de les tècniques que utilitzem és la mobilització dels centres d’energia o xacres. Això ho fem amb moviments i músiques específics per a cada un dels centres del cos. L’objectiu és descobrir els bloquejos que poden haver-hi a cada un dels centres amb el conseqüent estancament de l’energia.

A la pràctica, estem parlant de sentir-se arrelat o de fluir amb els imprevistos, saber ser assertius o posar límits, per posar alguns exemples. La música i el moviment ens ajuden a transitar i alliberar aquesta energia continguda per fer que circuli més fluidament des de la base fins als centres alts.

A més, el Treball sobre Sí ens porta, a través del cos, a descobrir aspectes emocionals més amagats i fer-los conscients. Podem vivenciar pors o vergonyes i travessar-les, expressar la ràbia i l’enfado per alliberar l’energia que representen. El grup ens ajuda a experimentar i a sostenir les emocions i els sentiments que van apareixent.

De les classes sortim més relaxats, amb més energia i més lliures.

*****************

Dimarts 5 de febrer a les 19.30h

Inici del Cicle de Moviment “Treball sobre Sí”.

Veure més

*****************