Receptes, usos i propietats de l’Oli de Montserrat

Oli de Montserrat

Receptes, usos i propietats de l’Oli de Montserrat

Aprofundir en el coneixement de l’oli d’oliva ens aporta un munt de descobertes. Més enllà de l’amplitud d’usos i propietats ens crida l’atenció la llarga trajectòria que hem compartit amb aquest bé preuat. Durant ben bé quatre mil anys, tots els pobles que han viscut al voltant del Mar Mediterrani han conreat oliveres i n’han extret l’oli.

Segurament, amb el pa i el vi, fou una de les primeres manufactures que vam aprendre a fer. Ens permetien disposar de una sòlida base d’alimentació més enllà dels cicles estacionals i dels fruits i verdures que ens oferien. L’oli es conserva tot l’any i ens ajuda a conservar molts altres aliments. A més també ens pot fer llum a les nits. Probablement per això va esdevenir sagrat.

Sagrat perquè representa una categoria de la realitat que ens arrela a la terra i, alhora, simbolitza allò intangible, la llum que ens il·lumina, el que ens és donat, i la gratitud…

 

A la Fira de Nadal de Collbató el dissabte 17 de desembre de 2016, l’Alzina de Collbató prepara un showcooking:
“Receptes, usos i propietats de l’Oli de Montserrat”.
“Cuina i Alimentació, Medecina i Litúrgia”.
Horari de 12,30 a 14 h. Activitat gratuïta. Places limitades. Reserva prèvia al 937779076.