Amaniments per a tots els gustos

Amaniments per a tots els gustos

El sabor natural dels aliments

Quan pensem en menjar saludable hem d’imaginar plats saborosos amb textures i verdures de tots colors i sobretot, amb un ventall interessant de gustos i combinacions per descobrir. Definitivament, llencem a la brossa la idea de “dieta” i, com si ens transforméssim en exploradors intrèpids, ens aboquem a la tasca de rescatar les nostres papil·les gustatives del gust embafador de sucres refinats i potenciadors de sabors.

A mesura que anem virant cap a una alimentació saludable i anem desenganxant-nos d’aquests gustos tant potents, ens sentim vibrar amb la vida que ens aporten els aliments de qualitat i el ventall de possibilitats dels diferents estils de cocció. Aleshores ens adonem que els aliments ens regalen, de forma natural, un sabor molt característic i diferenciador i que aquesta dolçor natural és més que suficient per sentir-nos satisfets.

Amaniments que enriqueixen

A més, enriquir els nostres plats amb un amaniment aporta un toc personal que els fa diferents i divertits, a la vegada que afavoreix la satisfacció de l’àpat. És molt senzill preparar-nos els nostres amaniments saborosos i saludables a casa per acompanyar amanides i plats de verdures de mil textures i colors.

Per començar ens cal una base aquosa, un rajolí d’oli de qualitat, i conèixer quins són els condiments habituals que aporten els cinc sabors bàsics: dolç, salat, àcid, amarg i picant.

Amaniments dels 5 sabors

Els podem fer picants amb mostassa o gingebre; àcids amb suc o pell de cítrics; saladets amb tamari, tàperes o misos fermentats…

Un cop hem assolit aquest primer nivell més aquós, podem incorporar fruits secs per fer-los més untuosos mentre ens atrevim amb els agredolços barrejant ferments amb melasses de cereals o concentrats de fruites.

amaniments

I d’aquí a l’elaboració de patés només hi ha una passa. Podem incorporar xampinyons, olives, alvocat o cigrons i tot el ventall d’herbes aromàtiques.

El vostre cos us ho agrairà i els vostres aperitius i entrepans seran una festa!

 

 

També et pot interessar