Respiració de foc

La Respiració de Foc. Pràctica i beneficis

LA RESPIRACIÓ DE FOC

Per Marc Llopart (professor de Ioga Kundalini i Hatha)

La respiració (pranayama en sànscrit) és una de les eines més importants i poderoses en la pràctica del ioga, és la base per fomentar la salut i la vitalitat, obrir-nos al sentir de les emocions, desenvolupar la concentració i establir un sentiment de connexió.

Una de les respiracions més utilitzades en Kundalini ioga és la respiració de foc (agni pranayama), practicada per si sola o acompanyant els exercicis en les kriyes té múltiples beneficis i efectes.

Si no tens molt de temps en el teu dia a dia, tan sols parar per fer 2 min de respiració de foc marcaran la diferència.

La pràctica

Aquesta respiració s’impulsa des del punt del melic per exhalar l’aire poderosament pel nas, portant el melic cap endins entre 1 i 2 cm. A l’inhalar de forma natural el melic i els músculs abdominals superiors es relaxen.

Mantén un ritme de 2 a 3 respiracions per segon.

Els beneficis

Alguns dels beneficis de la respiració de foc: enforteix el sistema nerviós per afrontar millor l’estrès; ajusta el camp electromagnètic de l’aura de tal manera que la sang s’energitza; incrementa el repartiment d’oxigen al cervell facilitant un estat mental enfocat, intel·ligent i neutral; estimula el sistema immunològic; expandeix la capacitat pulmonar i incrementa la força vital… Entre molts d’altres.

Contraindicacions

Aquest paranayama estaria contraindicat en dones que estan embarassades o amb la menstruació.

***

Com pots veure, dedicar uns minuts al dia fent aquest pranayama pot resultar ser d’una gran inversió!