
25 set. Recepta de Pastís de Pera Saludable
Us proposem aquesta saborosa recepta de pastís de pera cuita amb kuzu i agar-agar, acompanyada d’una base de flocs de civada lleugerament torrats amb les puntes de cacau. Ens proporciona la dolçor necessària per relaxar-nos i centrar-nos, amb l’energia adequada per afrontar els canvis de ritme que vénen amb la tardor.
Ingredients:
6 peres mitjanes, pell d’una llimona, sal, una cullerada sopera d’agar-agar, una cullerada sopera de kuzu, una cullerada sopera de puntes de cacau (cacao nibs), 6 cullerades soperes de flocs de civada integrals, un tros petit de canyella en branca, melassa d’arròs.
Preparació:
1. Torrar lleugerament en una paella els flocs de civada amb una cullerada de puntes de cacau. Afegir una cullerada de melassa d’arròs. Remoure a foc lent fins que s’homogeneïtzi.
2. Posar la barreja en un motlle lleugerament untat amb oli, en una capa fina. Apretar bé amb les mans humides per formar la base del pastís.
3. Pelar les peres i tallar-les a trossos mitjans. Posar-les en una cassola de fons gruixut amb tres cullerades d’aigua, una mica de sal, la pell d’una llimona, un trosset de canyella en branca i una o dues cullerades de melassa d’arròs, al gust.
4. Coure a foc mitjà-baix amb tapa.
5. Deu minuts abans d’acabar la cocció, afegir una cullerada sopera d’agar-agar i remenar.
6. Uns cinc minuts més tard, dissoldre una cullerada sopera de kuzu en una mica d’aigua freda, afegir a la cassola i remenar. Esperar que torni a bullir i deixar dos minuts més.
7. Retirar la canyella en branca i la pell de llimona.
8. Abocar la pera cuita en el motlle sobre de la base de civada. Deixar refredar i servir.
Bon profit!
Recepta compartida per Biospirit.
Aprendrem moltes més receptes com aquesta, així com les bases de la cuina saludable i energètica a la nostra Formació Anual i durant el Curs Intensiu de Desembre.
-
-
Quinta cullerada: nodrir-nos amb aliments saludables
Fa dies que m’agradaria compartir-vos la importànc...
-
-