Recepta de polo de cirera!

gelat de cireres

Recepta de polo de cirera!

De petita, m’agradaven els glaçons de grosella, els comprava per dues pessetes a la pastisseria del poble on passava els estius. Els xarrupava fins que em quedava el bocí de gel que s’anava fonent de mica en mica.

Pels qui em demaneu alguna recepta de gelat saludable, us comparteixo aquesta, també de gel, feta amb les cireres acabades de collir del cirerer de l’hort. M’he inspirat en una recepta del blog www.quecuinoavui.com a qui agraeixo la iniciativa.

Si preferim textures més cremoses, us animo a experimentar amb nates vegetals per muntar (civada o soja), plàtan, alvocat o cremes de fruits secs. També m’agrada el kuzu, com en aquesta recepta, que compensa energèticament l’excés de fred en el cos mentre ens beneficiem de les seves qualitats com a aliment-medicament al budell.

Us caldran quatre motlles pels gelats, suc de poma sense sucre, un grapat de cireres (unes 30) i una mica de kuzu.

  • Dissoldre una cullerada rasa de kuzu en tres cullerades d’aigua. Reservar.
  • Tallar 10 cireres a bocins ben petits i afegir una mica menys de quatre mides de suc de poma. Coure a foc baix 5-7 minuts.
  • Afegir el kuzu dissolt i deixar bullir un minut més.
  • Acabar de tallar la resta de les cireres a bocins grossos i afegir-les a la barreja. Deixar reposar cinc minuts.
  • Omplir els motlles amb una cullera començant pels bocins de cirera i acabant amb el suc. Preveure que al gelar-se el volum creixerà!

 

Bon estiu i bon profit!

 

També et pot interessar