Aprendre en moviment

moviment treball sobre sí

Aprendre en moviment

Comencem respirant amb senzillesa, sense cap pretensió de millorar ni modificar res. I això ens porta al present, aquest “Aquí i Ara” que ens facilita l’obertura d’una porta que s’obre cap endins.

 

Aquesta porta ens trasllada a un espai amb un llenguatge particular perquè no està fet únicament de paraules. Ens ajuda a viatjar per sensacions i emocions que pertanyen a vivències d’etapes on la paraula no era una eina al nostre abast, vivències que ens han construït d’alguna manera i que escapen al nostre control i coneixement.

Com un eix vertebrador, la respiració manté units el nostre cos físic, el cos emocional i el cos mental i això inclou la part conscient i inconscient del nostre psiquisme.

A les sessions de Treball Sobre Sí en moviment, donem prioritat al cos i a les sensacions físiques. L’aprenentatge, a diferència d’altres aproximacions terapèutiques, s’esdevé a través d’experiències viscudes entre el moviment, la música, el contacte i una actitud d’acceptació de l’experiència que succeeix.

El grup és important. Com si es tractés d’una caixa de ressonància, té un efecte amplificador i facilitador de l’experiència. Fins al punt que l’integrem com un subjecte més que participa de les sessions. Fem descobertes gràcies a la força que ens ofereix i a l’efecte mirall dels companys. Les relacions interpersonals que emergeixen no deixen de ser un laboratori segur on experimentar amb els nostres vincles quotidians.

Totes les emocions són benvingudes. Mentre comprenem l’energia de la por i aprenem a travessar-la, és revelador adonar-nos com la música, el moviment i el cos ens permeten entrar en contacte o travessar espais emocionals antagònics amb una facilitat a cops sorprenent…

 

El treball en cercle ens permet avantatges com la comunicació visual i l’experimentació amb moviments que no són habituals en nosaltres. Abastar noves maneres de moure’ns o expressar-nos està relacionat amb canvis psíquics profunds.

El joc i la creativitat ens faciliten moments per contactar amb el caos, la vergonya, la ràbia, l’afecte, la vulnerabilitat o…

 

Estructurem les sessions en diverses fases, començant per un escalfament i arrelament que faciliten la fase d’activació i mobilització per culminar en una altra d’expressió i conscienciació. En una fase més avançada dels grups ens arriba sovint el regal de moments d’irradiació on emergeix el plaer de mostrar-nos sense màscares.

Amb aquest treball aconseguim una major energia i vitalitat per enfocar els reptes de la vida. En aquesta aproximació del Treball sobre Sí que aplega també una mirada gestàltica, també és notable el coneixement que anem adquirint de nosaltres mateixos i de la manera com establim els vincles amb la vida.

 

També et pot interessar