Sobre l’energia dels aliments

Sobre l’energia dels aliments

Quan parlem d’energia en relació a l’Alimentació Natural no estem parlant de calories, ens referim a energia vital.

Els aliments no estan composats únicament dels seus components químics: proteïnes, greixos, hidrats de carboni o minerals. Tenen també un context, propietats, sabor, efectes, sentit del creixement, textura. En tant que organismes vius, quan els utilitzem com a aliments, continuen mantenint algunes de les seves qualitats originals. Són un conjunt d’elements físics més un camp energètic. Ens nodrim no únicament dels macro i micronutrients dels aliments sinó també dels seus camps energètics. Estem parlant del Prana o Chi. Un gra d’arròs integral té la capacitat de germinar, aquest miracle no té res a veure amb les calories. I aquesta energia la incorporem al nostre organisme en forma d’energia vital, creativitat, ganes de viure…

Aquesta energia vital té una qualitat determinada: pot ser més aviat contractiva o expansiva, escalfa o refreda, és centrípeta o centrífuga, yang o yin.

Si col·loquéssim els aliments en una hipotètica línia energètica de més yin a més yang, en un extrem hi haurien els alcohols i els sucres i a l’altra la carn, els greixos saturats i la sal. El cos intenta compensar-se i li és molt més senzill si els aliments no són d’energia extrema. Els aliments d’energia més centrada serien els cereals integrals, les llegums, les verdures i les algues…D’aquesta manera l’energia és més estable. L’aliment estalvia esforços a l’organisme i tot plegat repercuteix de manera significativa en les emocions i la salut.

Endinsar-nos en l’aprenentatge de l’energia dels aliments és anar descobrint l’efecte d’aquests en el nostre cos físic i en les nostres emocions. En despertar la saviesa del cos, anirem escollint alimentar-nos amb aliments sustentadors de salut. A la vegada, farem un camí de responsabilitat, desafecció, auto coneixement i llibertat. Això té molt a veure amb un camí de sanació.

 

Seguint aquesta filosofia, l’Alzina de Collbató ofereix Formació i Tallers de Cuina Natural, Saludable i Energètica. Fes una ullada a l’agenda!

 

També et pot interessar