L’alimentació, un camí de creixement personal

Alimentació i Creixement Personal

L’alimentació, un camí de creixement personal

Més enllà de les calories que tinguin els aliments, aquests tenen una determinada vitalitat.

Diguem que no és el mateix menjar croquetes congelades de bacallà que un bocí d’un rap acabat de pescar; ni una poma acabada de collir de l’arbre d’una que porta setmanes en un transatlàntic amb els conseqüents conservants. No és el mateix un espagueti que un gra d’arròs integral que es converteix en una planteta verda si el sembres. La seva qualitat vital és diferent.

Els aliments tenen la capacitat de transmetre’ns la seva energia vital i en el nostre organisme això es tradueix en ganes de viure, creativitat, salut. És per això que és interessant menjar aliments el menys processats possible.

A més a més, aquesta energia vital dels aliments té una qualitat determinada. N’hi ha que més aviat refreden i n’hi ha que escalfen. Ens ajuden a estar més centrats o més dispersos. Ens activen o ens relaxen. És a dir, que cada aliment vibra a una energia determinada. D’això en diem que alguns són més yin i altres són més yang.

Les persones també tenim una qualitat energètica determinada.

El nostre cos vibra d’una manera concreta a la que estem molt acostumats. Tots naixem amb una constitució i una vibració específica que canvia durant les estacions del any i en el transcurs de la vida. Moltes vegades ni ens adonem d’aquesta vibració ni de com varia segons els aliments que triem per nodrir-nos.

L’especial manera de vibrar de cadascú comporta una constitució determinada.

Per posar un exemple, alguns tendim a tenir uns quilos de més i en canvi, d’altres sempre estem per sota del pes recomanable. Amb el menjar podem variar això. La constitució continuarà essent la mateixa però la condició amb la que vivim es pot modificar decidint alimentar-nos amb aliments que energèticament vagin en aquesta direcció.

Explicat així sembla senzill. Però la veritat és que la major part de les dietes per aprimar-se o engreixar-se fracassen passat un temps. La raó la trobem en que l’organisme presenta una resistència gran al canvi energètic perquè això forma part de l’estructura cos-ment. Les emocions i sensacions estan relacionades amb aquesta vibració i això té molt a veure amb el caràcter o l’ego.

Continuant amb l’exemple de més amunt, quan una persona s’aprima comença a sentir-se molt vulnerable i travessar aquest canvi d’autopercepció no és fàcil si no hi posa una certa comprensió del que està succeint i aprèn a sostenir els canvis interns que això suposa. I, a l’inrevés, una persona que comença a tenir més massa corporal pot contactar amb un més alt nivell de poder personal que no sap com gestionar…

Davant aquests canvis, el cos reacciona desitjant amb força aliments que perpetuïn l’energia que ens aporta la seguretat d’allò conegut i no és suficient comprendre a nivell intel·lectual que és el que ens convé.

La manera d’anar fent un canvi en els nostres hàbits alimentaris, que no una dieta, és comprendre què ens mobilitza un determinat aliment i trobar substitutius ja siguin alimentaris o emocionals, que ens permetin una transició tranquil·la i amorosa envers nosaltres mateixos. D’aquesta manera es va despertant una saviesa corporal que ens fa de guia a l’hora de triar entre diferents opcions possibles.

Mica en mica, la distància entre el que desitjo i el que necessito es va escurçant i acabem trobant-nos en un equilibri on el que desitjo s’assembla molt al que necessito.

I què és tot això sinó un camí de creixement personal?

Seguint aquesta filosofia, l’Alzina de Collbató ofereix Formació i Tallers de Cuina Natural, Saludable i Energètica. Fes una ullada a l’agenda!

També et pot interessar