
25 jul. Recepta de Gaspatxo de Remolatxa
Recepta de Gaspatxo de Remolatxa
Ens agrada aquesta combinació de remolatxa i pastanaga. A l’estiu encara és fàcil trobar-ne en els pagesos de proximitat. Aquestes arrels són potents antioxidants i combinades suposen un bon aport de minerals com el iode, el ferro, el potassi i el silici. El carotè o provitamina A suporta bé les coccions.
Aquesta recepta és alcalinitzant, digestiva, anticancerígena i vermífuga. L‘all ajuda a refrescar. Servir freda!
Ingredients:
6 cebes a mitges llunes fines, 6 pastanagues tallades fines, 1-2 remolatxes tallades a quadradets, 1 all picat fi, oli d’oliva, sal marina, 2 fulles de llorer, 2-3 cullerades de vinagre de poma, 2-3 cullerades de suc concentrat de poma, julivert cru.
Preparació:
1. Saltar les cebes amb oli d’oliva i un polsim de sal marina, sense tapa 10-12 minuts.
2. Afegir les pastanagues, la remolatxa, el llorer, un polsim de sal marina, i aigua que cobreixi el volum de les verdures. Tapar i coure a foc mig durant 20 minuts.
3. Retirar el llorer i fer puré, afegir l’all cru, el vinagre de poma i el concentrat de poma al gust.
4. Rectificar l’aigua si fos necessari, deixar refredar i servir amb julivert
Bon profit!
Aprendrem moltes més receptes com aquesta a la Formació Anual de Cuina Natural i Energètica!